Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

47. turnaj byl tím šťastným. Jiří Pavlovský vítězem Turnaje mistrů!

31.12.2018 09:59

V neděli 30. prosince se sešla na brankovické faře osmička nejlepších hráčů sezóny 2018, aby si tu zahrála o trofej určenou pro vítěze Turnaje mistrů. Po skončení 9. ročníku závěrečného turnaje měl největší důvod k radosti Jiří Pavlovský, který si ve finále poradil s jedničkou žebříčku Vladislavem Stuchlíkem a mohl se tak radovat po 47. turnaji kariéry z vůbec prvního triumfu.

Už boje v základních skupinách nabídly zápletky hodné názvu turnaje. Ve skupině A začal suverénně obhájce vítězství z posledních dvou ročníků Miloslav Zelinka, v závěru mu ale notně zvlhl střelecký prach a musel se do posledních sekund o postup do semifinále strachovat. V posledním kole základní části se totiž mohla kvalifikovat celá čtveřice hráčů a postupová dvojice se každou chvilku měnila. Miloslav Zelinka prohrál s Jiřím Pavlovským 1:2, když se mu podařilo v samotném závěru prolomit téměř čtyřzápasovou sérii bez vstřelené branky, přesto mu k postupu společně se svým přemožitelem, který skupinu A nakonec opanoval, pomohla remíza 1:1 v utkání mezi Martinem Vernerem a Jiřím Zelinkou.

V B skupině až tolik napínavá situace nevznikla. Před posledním kolem bylo jasné, že si semifinále zahraje vítěz dvou letošních turnajů Vladislav Stuchlík, a naopak po utkáních v základní části skončí turnaj pro Jana Nabrátila, o druhém postupujícím se ale muselo rozhodovat rovněž až v posledních minutách. Jak Pavel Odrazil, tak Libor Pištělák sice první podmínku, tj. vyhrát, v posledním kole splnili, o postupu prvně jmenovaného ale rozhodlo lepší skóre. Liboru Pištělákovi tak k účasti v semifinále nestačilo ani velmi solidních sedm bodů.

Semifinálová utkání nabídla dva naprosto odlišné herní styly. V duelu mezi Vladislavem Stuchlíkem a Miloslavem Zelinkou, tedy repríze nedávného finále Vánočního turnaje, se hrál opatrný šprtec, ve kterém branka v základní části ani prodloužení nepadla. O premiérovém postupu Vladislava Stuchlíka do finále Turnaje mistrů nakonec rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých stoprocentní úspěšností přemohl svého soupeře v poměru 4:1. Semifinále mezi Jiřím Pavlovským a Pavlem Odrazilem naopak nabídlo daleko ofenzivnější podívanou. Pavel Odrazil, jenž obhajoval stříbro, šel do vedení 2:0, Jiří Pavlovský ale zbraně nesložil, duel dokonale otočil a zaslouženě postoupil po výsledku 6:3.

Pavel Odrazil po nevydařeném semifinále nakonec odešel z turnaje bez medaile. V utkání o bronz, ve kterém si rovněž oba protivníci měnili několikrát vedení, totiž vstřelil rozhodující branku na 4:3 v prodloužení Miloslav Zelinka, který sice musel zapomenout na završení vítězného hatricku, cenný kov ale získal na Turnaji mistrů již pošesté.

Ve finále se sešli hráči, kteří závěrečnou trofej sezóny dosud nikdy nezískali, a tak bylo jasné, že na štítku cenného poháru bude uvedeno zcela nové jméno. V samotném utkání šel bleskově do vedení Jiří Pavlovský, Vladislav Stuchlík sice dokázal srovnat, vzápětí ale přišly další dvě trefy jeho soupeře, na které dokázal vítěz letošního Velikonočního a Vánočního turnaje zaregovat již jen jednou. Překvapivým, ale zaslouženým, vítězem Turnaje mistrů se tak stal po výsledku 3:2 Jiří Pavlovský a Vladislav Stuchlík si musí na poslední trofej, která mu ve sbírce ještě chybí, minimálně jeden rok počkat.

 

Finále: STUCHLÍK Vladislav - PAVLOVSKÝ Jiří 2:3

o 3. místo: ODRAZIL Pavel - ZELINKA Miloslav 3:4pp

 

Kompletní výsledky naleznete zde.