Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Ceněný double pro ikonu brankovického šprtce

04.07.2021 17:58

Už po dvanácté se sešli šprtcoví nadšenci v brankovické hasičské zbrojnici, aby tu svedli souboj o vítězství v Letním poháru a nově také o krále Radegast indexu. S obou trofejí se nakonec radoval nevětší favorit podniku (zejména části nazvané po slovanském bohu slunce, hojnosti a úrody), který tak uspěl v třetím z posledních čtyř ročníků.

Z důvodu covidové pandemie se stává pomalu Letní pohár jediným turnajem, který se v posledním období hraje a letos se ho zúčastnila třináctka hráčů rozdělených do tří skupin.

V A skupině, která byla jako jediná pětičlenná, nasbíral nejvíce bodů, celkem dvanáct, Tomáš Loucký, který z osmi duelů nestačil jen na Zdeňka Mrázka s Pavlem Odrazilem a v celkovém pořadí základní části si tak zajistil parádní druhé místo. Ze druhé pozice čtvrtfinále neuniklo ani Pavlovi Odtrazilovi a ze třetí Danielu Proniukovi. Černý Petr zůstal kromě Zdeňka Mrázka i v rukou Tomáše Přibilíka, který potvrdil, že pořadatelům se v samotném turnaji daří jen málokdy.

B skupina se stala podle předpokladů kořistí Miloslava Zelinky, velkým překvapením však byly výkony Jana Machálka, který jako jediný dokázal, a to hned dvakrát, pozdějšího vítěze porazit a se ziskem devíti bodů poprvé v historii postoupit do play off. Tam se prodrala díky deseti získaným bodům i legenda české armády Martin Navrátil, dalšímu příslušníkovi ozbrojených sil Ondřeji Hladkému se však již tak nedařilo a jeden bod mu na postup nestačil.

Vývoj ve skupině C přinesl velké překvapení v podobě vyřazení Martina Vernera, kterému utekla výsledkově zejména úvodní část turnaje, kterou už nedokázal ve zbývajících utkáních dohnat. Mezi nejlepší osmičku nepostoupil se čtyřmi body ani Roman Mrázek, naopak překvapivým vítězem skupiny se stal Jan Navrátil před Jiřím Pavlovským, kterému devět bodů zajistilo rovněž vstupenku do čtvrtfinále.

Vyřazovací část začala velkou popravou favoritů a až na hubenou výhru Miloslava Zelinky nad Jiřím Pavlovským (1:0) zbytek čtvrtfinálových výsledků vyzněl příznivěji pro hůře umístěné hráče. Největší překvapení se zrodilo na úkor Jana Navrátila, kterému zatarasil po výsledku 3:2 v prodl. cestu do semifinále Jan Machálek, z postupu dál se ale neradoval ani čtvrtý hráč základní části Martin Navrátil, který podlehl 2:3 Pavlu Odrazilovi, ani nasazená dvojka Tomáš Loucký, kterému nedal šanci Daniel Proniuk (3:7).

V semifinále se skončila pohádka Jana Machálka, který prohrál 0:4 s Pavlem Odrazil a "jen" do boje o bronz odsoudil svého soupeře Daniela Proniuka i Miloslav Zelinka, který po výsledku 1:0 přesně okopíroval svůj úspěšný zápas ze čtrtfinále.

Souboj zklamaných semifinalistů zvládl daleko lépe Daniel Proniuk, který potvrdil roli favorita a v play off daleko ostřílenějšího hráče, když porazil Jana Machálka jasně 6:1, bitva o zlato však byla daleko vyrovnanější. Pavel Odrazil v ní byl v utkání s Miloslavem Zelinkou už téměř poražen, ve třetí třetině se mu ale podařilo dorovnat dvougólové manko a za stavu 3:3 si vynutit prodloužení. V něm ale netrvalo dlouho a střelou do horní poloviny branky rozhodl Miloslav Zelinka. o svém dalším vítězství a posunu do čela žebříčku hráčů.

 

Finále: STUCHLÍK Vladislav - PRONIUK Daniel 3:2pp

 

Kompletní výsledky naleznete zde.



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/vladislav-stuchlik-jiz-vyhral-vsechno-radegast-index-beze-zmen/

FINÁLE: ZELINKA Miloslav - ODRAZIL Pavel 4:3 pp

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

COVID, NECOVID, Miloslava Zelinku nezastaví nikdo a nic

V oblíbené konfrontaci sportovních notoriků se v zákulisí šířily zvěsti o poklesu formy neporažené alkoholové Godzilly Miloslava Zelinky v důsledku tréninkového výpadku spojeného s uzavřením restauračních prostor kvůli pandemii COVID-19, a dokonce i pořadatelé se snažili něco s monotónností této soutěže udělat, když změnili značku soutěžního chmelomoku. Ale marná sláva, veškerá snaha vešla vniveč. Miloslavovi Zelinkovi šmakoval i Bernard 11, a přestože si musel sem tam odskočit i k hernímu stolu, čímž přišel o spoustu potenciálního chlastacího času, i tak jakoby nic nalil do svého chřtánu 14 kousků (7 litrů) a nechal tak všechny své soupeře za sebou. Jediným zdatným rivalem mu tak byl druhý Jan Navrátil, který však své tempo trochu přepálil, a i když i on dal 13 piv a zaostal tak jen o jeden jediný půllitr za pivním Mesiášem Zelinkou, téměř okamžitě po svém výkonu usnul, zatímco idol všech pivních fanynek Miloš z vesela pokračoval v dýchánku i na obecním pohostinství, kde se ještě několika dalšími pivy proloženými kořalkou věnoval chlastacímu strečinku.

Inu, kdo umí, ten umí!!!