Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Další trofej pro Vladislava Stuchlíka, první frčka pro desátníka Navrátila

12.07.2020 07:35

V sobotu 11. července se za deštivého počasí sešla čtrnáctka hráčů, aby si to rozdala o jedenáctý Letní pohár v historii. Hráči byli rozděleni do dvou sedmičlenných skupin, ve kterých se utkali systémem každý s každým o osm postupových míst.

V A skupině se nejvíce dařilo dvojnásobnému vítězi turnaje Martinu Vernerovi, kterého o jediný bod obral po výsledku 2:2 Ondřej Hladký. Ze druhé pozice doprovodilo vedoucího muže žebříčku do čtvrtfinále zjevení jménem Martin Navrátil, který určitě nelitoval toho, že se sebezapřením po předešlé náročné noci přece jen vstal. Výsledkem bylo totiž rekordních osm bodů a jednoznačný postup. Podařeným závěrem základní části se mezi osmičku vyvolených nakonec protlačil i Pavel Odrazil a vyřazovací část si po delším čase vyzkoušel i Petr Fenyk. Nedařilo se naopak vítězi turnaje z roku 2017 Jiřímu Zelinkovi, jeho tehdejšímu finálovému soupeři Danielu Proniukovi, ani Ondřeji Hladkému. Posledně jmenovaný však měl nemalý podíl na úspěchu pozdějšího vítěze turnaje, kterému za celých padesátek zlatek pořídil novou střelnou zbraň, tedy hokejku.

Ve skupině B byl boj o vítězství daleko vyrovnanější a o pořadí na prvních třech příčkách rozhodovalo až skóre. Vítězem skupiny se nakonec stal díky vysokému vítězství 9:1 v posledním utkání základní části Tomáš Přibilík, který měl tak o jedinou branku lepší skóre než druhý Vladislav Stuchlík. Na třetí příčce ukončil základní fázi další devítibodový hráč a obhájce z posledních dvou let Miloslav Zelinka a do play off se s pěti body jako poslední kvalifikoval i Libor Pištělák. Po šesti odehraných zápasech naopak skončil turnaj pro Jana Navrátila, posledního vítěze Malínky Cupu Jiřího Pavlovského a Romana Mrázka.

To, že čtvrtfinále často přináší překvapivé výsledky je známá věc, to, co se ale odehrálo tentokrát, až nápadně připomínalo americký "Miracle on Ice" z olympijských her v Lake Placid. Univerzitní borci koučovaní tvrdou rukou desátníka Navrátila totiž předvedli své srdce a pevnou vůli a brankou na 3:2 v závěrečných sekundách souboje s legií zkázi dirigovanou Miloslavem Zelinkou tvrdě srazili svého soupeře k zemi. Není tak divu, že ostatní čtvrtfinálové výsledky v záři tohoto "zázraku na ledě" blednou jako obličej Miloslava Zelinky poté, co se "hopsastřela" Martina Navrátila převalila za legendu v brance New Jersey Martina Brodeura. Takže jen stručně: Vladislav Stuchlík přešel po výsledku 7:3 přes Petra Fenyka, Martin Verner porazil 4:1 Libora Pištěláka a mimo hru o medaile poslal i Pavel Odrazil Tomáše Přibilíka (4:1).

V semifinále se už další senzace nekonala. Martin Verner si zajistil po roce znovu postup do souboje o turnajovou trofej po těsném vítězství 2:1 nad svým tradičním rivalem Pavlem Odrazilem a rozlet Martina Navrátila přibrzdil těžkými zápasy daleko ostřílenější Vladislav Stuchlík. I tak ale porážka 3:4 rozhodně žádnou ostudou nebyla.

Vše si Martin Navrátil vynahradil v utkání o bronz. V něm si totiž dokázali jeho kluci poradit s nashvillskými Predátory vedenými Pavlem Odrazilem a po vítězství 3:2 mohli oslavit svůj životní úspěch.

Finále mezi v současnosti asi největším šprtcovými hvězdami, Martinem Vernerem a Vladislavem Stuchlíkem, překvapením rozhodně nebylo, jeho průběh však spoustu přihlížejících i náhodně kolemjdoucí překvapil. Otěže zápasu totiž od počátku třímal ve svých rukou Vladislav Stuchlík, Martin Verner se nedostal do žádných větších šancí, a tak po porážce 1:4 musel svému soupeři gratulovat k zaslouženému triumfu.

Pro Vladislava Stuchlíka sobotní vítězství znamenalo po letech 2014 a 2015 zisk třetího Letního poháru v kariéře a dvanácté trofeje vůbec. Na historického lídra Martina Vernera tak ztrácí dvě vítězství.

 

 

Radegast index: Miloslav Zelinka ukázal srdce a vydřel další vítězství

Stále oblíbenější soutěž o Radegast index začíná již svým průběhem řadu fanoušků nudit, přestože ale i tentokrát měla stejného vítěze, její průběh byl přece jen zajímavější než kdykoliv předtím. Šampion šampionů Miloslav Zelinka, dle zákulisních informací zahraničními novináři přezdívaný jako "Alcohol Destroyer" nebo také "Pivolition Man", totiž během koronavirové krize očividně podcenil přípravu a nechal si konkurenci značně přiblížit k tělu.

Ano, sice znovu se ziskem dvanácti kousků zvítězil, takovým množstvím alkoholu si ale v minulosti pouze rozhýbával zažívací trakt před hlavním chodem. Ba co víc, očití svědkové ho dokonce údajně zahlédli s kofolou v ruce. Na jeho obranu je ale nutno říct, že tentokrát poměrně brzy došly pivní zásoby, a tak své motto "Když nemůžeš, přidej víc" nemohl král Miloslav uplatnit zcela naplno.

Na druhé pozici skončil se ztrátou jednoho půllitru překvapivě Tomáš Přibilík, na kterém byla po ukončení klání patrná kombinace uvolnění a dojetí: "Jsem nesmírně rád, že jste došli a že se letošní turnaj takto vydařil. Osobně beru svůj výkon v Radegast indexu jako vítězství. Všichni víme, že hrajeme až o druhé  místo," řekl hlavní organizátor červencové akce v rozhovoru pro Chlast TV.

O bronzové medaili se vedou diskuze, spravedlivé by ale nejspíš bylo její udělení Ondřeji Hladkému, který kdyby nemusel předčasně opustit kolbiště, pravděpodobně mohl zdolat i chlastací legendu Miloše.