Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Do roka a do dne: Vánoční turnaj znovu opanoval Sláva Stuchlík

23.12.2018 14:28

Podruhé v řadě se z vítězství na Vánočním turnaji, jehož 16. ročník se odehrál v sobotu 22. prosince tradičně na faře v Brankovicích, radoval Sláva Stuchlík. Pro prvního hráče žebříčku se jednalo po Velikonočním turnaji o druhou letošní trofej a celkově jubilejní desátý triumf v kariéře.

Vánočního turnaje se tentokrát zúčastnila šestnáctka hráčů rozdělených na polovinu do dvou skupin po osmi, přičemž se v každé skupině hrálo systémem každý s každým jednou. V A skupině jako jediný hráč základní části nepoznal hořkost porážky Martin Verner, kvůli dvěma remízám to však stačilo vítězi letošního Malínky Cupu jen na druhou příčku. Díky vyššímu počtu vyhraných zápasů totiž pořadí skupiny opanoval pozdější vítěz turnaje Sláva Stuchlík. Do čtvrtfinále doprovodili suverény skupiny z dalších míst také třetí Daniel Proniuk a čtvrtý Jan Navrátil, ktery pronikl mezi postupovou osmičku jen díky o jednu branku lepšímu skóre, než měl pátý Jiří Pavlovský. Utkání ve skupině se příliš nevyvedly Zedňkovi Mrázkovi, Radimu Hanákovi a Janu Machálkovi, pro které turnaj po skupinové fázi skončil.

V B skupině vybojoval po jediné porážce postup z prvního místa Miloslav Zelinka, výborné výkony ale předváděl rovněž nakonec druhý Pavel Odrazil a třetí Tomáš Přibilík, který udatně bojoval o účast na finálovém Turnaji mistrů. Play off si zajistil také obhájce stříbra Libor Pištělák, bod pod postupovou linií skončil nakonec Jiří Zelinka. Solidní čtyři body na postup nestačily ani dvojici Miloš Holásek, Ondřej Hladký, pořadí B skupiny uzavíral se třemi body Roman Mrázek.

Čtvrtfinále tentokrát zcela výjimečně žádné překvapení nenabídlo a postup mezi čtyři nejlepší si zajistilo kvarteto hráčů, kteří šli do vyřazovacích bojů v pozici favoritů. Sláva Stuchlík nedal mnoho šancí Janu Navrátilovi, kterého porazil po výsledku 3:0 a Martin Verner suverénně zdolal Daniela Proniuka (6:1). Ve zbývajících dvou čtvrtfinálových soubojích se ale muselo prodlužovat. Štastnějšími byli nakonec Miloslav Zelinka, který si po suverénním výkonu v samostatných nájezdech poradil s Liborem Pištělákem (5:4), a také Pavel Odrazil, jenž vyřadil 3:2 v prodloužení Tomáše Přibilíka.

Semifinále přineslo znovu úspěch "nasazeným" hráčům a oběma vítězům základních skupin. Sláva Stuchlík neměl problémy s Pavlem Odrazilem, kterého odsoudil k boji o bronz po výsledku 4:0, Miloslav Zelinka se sice v souboji se svým tradičním rivalem Martinem Vernerem zapotil daleko více, nakonec mu ale k postupu do finále stačil jeden jediný gól.

Ve finále se hrála vyrovnaná a chvílemi snad až příliš opatrná bitva. Více vyložených šancí si v základní hrací době vypracoval Sláva Stuchlík, ani jednu se mu ale nepodařilo zužitkovat, a protože síťku soupeřovy branky nerozvlnil ani Miloslav Zelinka, muselo se prodlužovat. V něm se ujala střela o mantinel v podání Slávy Stuchlíka a bylo tak rozhodnuto. Prodlužovat se muselo i v utkání o třetí místo. Po osmnácti minutách hry byl stav zápasu mezi Martinem Vernerem a Pavlem Odrazil 1:1, v nastaveném čase ale přece jen rozhodl o své obhajobě vyřazovacími boji protřelejší Martin Verner.

 

Boje o medaile na Vánočním turnaji 2018:

Finále: STUCHLÍK Vladislav - ZELINKA Miloslav 1:0pp

o 3. místo: VERNER Martin - ODRAZIL Pavel 2:1pp

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

Finále: STUCHLÍK Vladislav - PIŠTĚLÁK Libor 5:2

o 3. místo: ZELINKA Miloslav - VERNER Martin 1:6



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/slava-stuchlik-dalsim-vitezstvim-zkompletoval-sbirku/