Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Finále Malínky Cupu i Radegast indexu ve stejném obsazení

27.10.2023 16:11

15. ročníku druhého nejtradičnějšího turnaje šprtcového kalendáře Malínky Cupu se v sobotu 21. října zúčastnilo šestnáct hráčů rozdělených do dvou skupin po osmi. V těch se střetli systémem každý s každým o osm čtvrtfinálových míst.

Ve skupině A se nejvíce vedlo dvojici Jiří Pavlovský, Tomáš Přibiílk, kde o konečném prvním místě ve prospěch prvně jmenovaného rozhodl až lepší poměr vstřelených a inkasovaných branek. Do čtvrtfinále proniknul i první hráč aktuálního žebříčku Daniel Proniuk a ze čtvrtého místa Jiří Zelinka, kterému se sice závěr skupinové fáze nevydařil, nahrané body z první poloviny mu však nakonec přece jen stačily. Po základní části skončil turnaj pro Radima Lužu, Romana Mrázka, Miloše Holáska a Ondřeje Hladkého.

V B skupině se na čele vyvinula situace úplně stejně jako v áčku a o prvenství Miloslava Zelinky před Martinem Vernerem rozhodlo rovněž až lepší skóre. Na vítězství v základní části to však Miloši Zelinkovi nestačilo, protože tím se mohl chlubit díky většímu počtu vstřelených branek Jiří Pavlovský. Do čtvrtfinále se rovněž probojoval po delším čase se účastnící Tomáš Loucký a také Libor Pištělák, jenž si místo mezi elitní osmičkou zajistil výbornou druhou polovinou skupinové fáze. Králem remíz se stal s celkem čtyřmi nerozhodnými výsledky Pavel Odrazil, právě tato skutečnost mu však při stejném bodovém zisku a menším počtu vítězství zatarasila cestu k postupu. Do čtvrtfinále se neprobojoval ani obhájce trofeje Zdeněk Mrázek, Jan Machálek a úplný nováček na scéně Karel Mlčoušek, který však dokázal odehrát spoustu vyrovnaných utkání a dokonce získat i bod.

Tradici neúspěšných vítězů základní části v playoff ani tentokrát neporušil Jiří Pavlovský, který ve čtvrtfinále skončil na hokejce Jiřího Zelinky. Ten o svém postupu rozhodl jedinou proměněnou penaltou v samostatných nájezdech. Prodlužovat se muselo i v duelu mezi Miloslavem Zelinkou a Liborem Pištělákem, ve kterém se nakonec z postupu po výsledku 2:1 radoval Miloslav Zelinka. V ostatních čtvrfinálových bojích již o postupujících rozhodla základní hrací doba. Tomáš Přibilík vyřadil po výsledku 2:0 Tomáše Louckého a Daniel Proniuk dvojnásobného vítěze turnaje Martina Vernera v poměru 4:2.

Semifinále přineslo dva naprosto rozdílné zápasy. Zatímco v tom prvním totiž udolal Miloslav Zelinka Jiřího Zelinku až po tuhém boji 3:2, v druhém souboji deklasoval nevídaným výsledkem 9:1 Tomáš Přibilík Daniela Proniuka a postoupil tak do svého pátého finále v kariéře.

V něm se hrál nad očekávání otevřený šprtec s minimem taktického blokování a za větší vůli po vítězství byl po zásluze odměněn první turnajovou trofejí na Malínky Cupu poslední vítěz Turnaje mistrů Tomáš Přibilík. Poražený Miloslav Zelinka tak musel po výsledku 3:4 skousnout celkově již devatenáctou finálovou porážku a vítězství na malínském turnaji mu kromě jednoho triumfu uniklo již potřetí.

Stejný výsledek jako ve finále se zrodil i v duelu o bronz, ve kterém si obhajobu třetí příčky zasloužil v utkání s Jiřím Zelinkou lídr celkového bodování Daniel Proniuk.

 

Boje o medaile na Malínky Cupu 2023:

FINÁLE: ZELINKA Miloslav - PŘIBILÍK Tomáš 3:4

o 3. místo: PRONIUK Daniel - ZELINKA Jiří 4:3

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

Radegast index se dvěma vítězi

V soutěži o Radegast index se mohlo zdát, že je předem o vítězi rozhodnuto. Obhájce titulu Jiří Pavlovský totiž neměl zajištěn odvoz, další z legend pivního sportu Jiří Zelinka dorazil stejně tak motorizován a nemoc, případně pracovní vytížení limitovaly i další dvě hvězdy a vynikající konzumenty pěnového moku Ondřeje Hladkého nebo Martina Navrátila.

Kdo ovšem nechyběl byl Miloslav Zelinka, který absolutně popírá přírodní zákony a jeho křivka chlastání má dokonale opačný tvar než křivka množství piva v sudu. Těžko říct, možná za to může jeho nezdolná touha chlastat, možná je to jen snaha pomoci ostatním, aby jim nebylo na druhý den zle, realita je však taková, že čím méně je piva v bečce, tím více po něm Pivní Godzilla touží a chce ho víc a víc.

V průběhu soutěže se sice na prvních místech kromě nekorunovaného etanolového krále pohybovali i Pavel Odrazil s Ondřejem Hladkým, kteří jsou známí svými rychlými úvody, nebo i nadějný mladý chalstomet Jan Machálek, to však nemohlo zkušené harcovníky, kteří měli soupeře přečtené jako Babičku od Boženy Němcové, vůbec rozhodit.

Nakonec se stejně souboj o titul proměnil v nelítostný duel finalistů šprtcového turnaje a k brankovské modle Miloslavu Zelinkovi, o jejíž podobiznu na své logo bojují světově nejproslulejší pivovary, se tak přidal i Tomáš Přibilík, který se přece jen v posledních letech více než s půllitrem mazlí se svou milovanou partnerkou. Chlastání se ale nezapomíná a v závěru soutěže se dokonce zdálo, že by mohl svůj idol udolat. Jakmile ale Godzilla zjistila, že na ukazateli pivního skóre svítí stav posouvající do čela Tomáše Přibilíka, prohlásila: "Tak to ne, podruhý mě neporazíš. Klidně tady budu sedět do rána, ale uchlastám tě!"... načež začal lit. Oba rivalové připomínali dvojici pistolníků stojících před saloonem s prstem na koltu, jen místo střelných zbraních drželi v ruce půllitry a místo ostřížího zraku si hleděli do notně podnapilých očí.

Výsledek byl nakonec jiný než v klasických westernech, ve kterých vždy jeden ze soupeřů padne s kulkou v břiše na zem. V Malínkách se totiž sice pilo do mrtva, vítězové byli ale oba. Tomáš Přibiílík i Miloslav Zelinka lupli každý sedmnáct hrnců a o vítězství v prestižní soutěži se podělili.