Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Historická vítězství v obou soutěžích Velikonočního turnaje

01.04.2024 08:13

Překvapivým vyvrcholením skončil 13. ročník Velikonočního turnaje hraného na kabinách fotbalové hřiště TJ Sokol Brankovice v pátek 29. března. První triumf si v něm totiž připsal Jan Machálek, kterému se dosud nepodařilo získat ani jeden cenný kov.

Otevíracího klání sezóny 2024 se zúčastnila patnáctka hráčů rozdělená do tří skupin po pěti, v jejichž rámci se utkala systémem každý s každým dvakrát. Z osobních důvodů se nemohl turnaje zúčastnit obhájce prvenství Libor Pištělák, a tak bylo jasné, že se tentokrát obhajoba konat nebude.

A skupinu ovládl se ziskem deseti bodů loni třetí Jiří Zelinka, který sice ohraničil svá vystoupení ve skupině dvěma porážkami, jinak ale působil suverénním dojmem a po zásluze opanoval pořadí skupiny. O bod méně získal druhý Jan Machálek, který po skvělé první polovině sice v té druhé nepřesvědčil, v součtu mu to ale nakonec na čtvrfinále stačilo. Do toho se kvalifikoval se stejným bodovým ziskem i stříbrný z roku 2023 Tomáš Přibilík. Po základní skupině naopak skončila pouť turnajem pro Jana Navrátila a Radima Lužu.

Vítězem základní části se stal s celkem dvanácti body Martin Verner, kterého dokázal v B skupině porazit pouze Miloslav Zelinka. Žebříčková čtyřka tak mohla dál živit svoji naději na čtvrtý zápis na pohár Velikonočního turnaje. Druhý skončil o jeden jediný bodík Pavel Odrazil a do čtvrfinále pronikl ze třetí pozice se ziskem devíti bodů i Miloslav Zelinka. Na těžký los doplatila dvojice Roman Mrázek, Martin Navrátil, která v soubojích se silnými soupeři spíše paběrkovala a do play off se nekvalifikovala.

Céčko bylo ze všech tří skupiny nejdramatičtější, koneckonců rozdíl mezi jejím vítězem, Danielem Proniukem, a posledním Zdeňkem Mrázkem činil pouhých pět bodů, jejím smolařem se však stal Tomáš Loucký. Ten doplatil na nepovedené závěrečné zápasy a stal se z pěti devítibodových hráčů základní části jediným, který se do čtvrfinále neprobojoval. Naopak jedním z těch šťastnějších byl Jiří Pavlovský, který si ze druhého místa ve skupině o semifinále zahrát mohl.

Čtvrtfinále nabídlo dva velmi vyrovnané a dva jednoznačné výsledky. Zatrímco Martin Verner totiž nedal žádnou šanci Jiřímu Pavlovskému a uštědřil mu vysokou porážku 8:0 a Jan Machálek vyřadil rovněž po poměrně jasném výsledku 4:1 překvapivě Pavla Odrazila, další dvě bitvy došly až do penaltového rozstřelu. V nich se nakonec radoval v souboji s Miloslavem Zelinkou Jiří Zelinka a Tomáš Přibílk, který si vystřílel postup přes Daniela Proniuka.

V semifinále pokračovala jízda Jana Machálka, který odsoudil k boji o bronz po vítězství 2:1 v prodloužení Jiřího Zelinku, a mohl se tak těšit nejen z jistoty své první medaile vůbec, ale i z možnosti zvednout nad hlavu cenný pohár. Ve druhém semifinálovem boji se rozehrála taktická bitva, která v základní hrací době ani prodloužení branku nepřinesla, a o postupu Martina Vernera přes Tomáše Přibilíka rozhodly až penalty.

Ve finále se nečekalo nic jiného než celkově osmnáctý turnajový triumf Martina Vernera, Jan Machálek se ale věhlasného soupeře nezalekl, a dokázal dotáhnout vyrovnaný duel až do samostatných nájezdů. A ani v nich neprojevil žádnou známku nervozity a dotáhl svou snovou cestu turnajem až do toho nejsladšího konce. Po první vítězství v kariéře se vítěz zároveň posunul i na sedmou příčku v žebříčku hráčů.

V utkání o bronz po roce tentokrát neuspěl Jiří Zelinka, který nestačil na Tomáše Přibilíka a podlehl mu v poměru 1:4.

0Boje o medaile na Velikonočním turnaji 2022:

Finále: MRÁZEK Zdeněk - ZELINKA Miloslav 0:1 sn

o 3. místo: ODRAZIL Pavel - LUŽA Radim 0:3



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/vitezstvi-zustalo-doma-prekvapeni-na-druhem-a-tretim-miste/

 

Boje o medaile na Velikonočním turnaji 2024:

Finále: VERNER Martin - MACHÁLEK Jan 1:2 sn

o 3. místo: ZELINKA Jiří - PŘIBILÍK Tomáš 1:4

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

Drsní kořeni zneškodněni

Ačkoli se zdá, že ve šprtcové části Miloslav Zelinka poněkud ztrácí na síle, soutěži Radegast in


Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/velikonocni-turnaj-na-netradicnim-miste-s-netradicnim-vitezem/

Také Radegast index s novým vítězem

Radegast index je v letošní sezoně ochuzen o svou ikonu Miloslava Zelinku, a tak se spousta alkoholových analytiků dohadovala, jakým směrem se bude tato soutěž dále ubírat. A většina z nich se bohužel nemýlila. Absence pivní Godzilly totiž byla na průběhu chlastání evidentně znát, a tak se stalo to, co se stát muselo. Po odpadnutí všech pivních válečníků totiž zůstalo v sudu několik (po závěrečném zvážení celkem patnáct) piv a to tahle soutěž nepamatuje.

Z vítězství se nakonec radovala poprvé v kariéře játra Romana Mrázka, která dokázala zpracovat velmi solidních patnáct kousků, a přestože jejich majitel na konci soutěž vypadal, že bude potřebovat lékařskou pomoc, nakonec v souladu se slovy filmového klasika "Pianjér vydržáj" skutečně vydržel a mohl se radovat z cenného zápisu do historie i důležitého záznamu do profesního životopisu. Pomyslné stříbro si vychlastal asi největší favorit Martin Navrátil, bronzovým výkonem se blýskla další etanolová legenda Tomáš Přibilík.