Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Martin Verner popáté vítězem Vánočního turnaje

22.12.2019 09:44

Již sedmnáctou kapitolu zapsal v sobotu 22. prosince do své historie Vánoční turnaj, který se tentokrát konal netradičně na kabinách fotbalového hřiště. Jeho vítěz je ale tradiční. Již popáté se z cenné trofeje radoval Martin Verner, který tak překazil možné završení vítězného hatricku Vladislavovi Stuchlíkovi, na něhož tentokrát místo na stupních vítězů nezbylo.

Turnaje se zúčastnilo osmnáct hráčů, kteří byli rozděleni do čtyř skupin, z nichž měl jistotu postupu zaručenu jen jejich vítěz. V silné A skupině si čtvrtfinále zajistil navrátilec Miroslav Kremz, který se objevil na turnaji po více než rok trvající pauze a dokázal, že šprtec hrát rozhodně nezapomněl. Ve skupině ztratil pouze tři body za dvě remízy se Zdeňkem Mrázkem a jednu plichtu s Vladislavem Stuchlíkem a v konečném účtování základní části obsadil třetí místo. Do nejlepší osmičky ho ze druhé pozice doplnil také výborně hrající Daniel Proniuk a stejně tak Vladislav Stuchlík, který se však o svůj postup musel strachovat do posledního kola. Po základní části skončil turnaj pro Zdeňka Mrázka a Petra Fenyka.

V B skupině byla situace daleko jednoznačnější. Od zbylé trojice se rychle oddělilo duo Martin Verner, Jiří Pavlovský, kteří jako jediní z béčka nakonec postoupili do čtvrtfinále. Šest bodů nemohlo stačit na postup Liboru Pištělákovi s Milošem Holáskem, nemluvě o dvou bodech, které vybojoval pátý Jan Machálek.

Podobně se vyvinula situace také ve skupině C. V ní předváděl skvělé výkony Pavel Odrazil, který ztratil jediné body až v úplně poslendím kole, ve kterém senzačně podlehl 4:5 Radimu Hanákovi. Přesto se se ziskem čtrnácti bodů stal o skóre před Martinem Vernerem vítězem základní části. Druhý skočil ve skupině Jiří Zelinka, na jehož postup mezi osmičku nejlepších lze v posledních letech s úspěchem sázet, základní část byla naopak konečnou pro dvojici Ondřej Hladký, Radim Hanák, která vybojovala shodně po čtyřech bodech.

Celkově nejvyrovnanější byla pravděpodobně skupina D, ve které mohlo pomýšlet na postup do posledních chvil prakticky celé kvarteto hráčů. Nakonec se ale radoval pouze vítězný Miloslav Zelinka, který si vypracoval přece jen výraznější bodový náskok. Druhému Tomáši Přibilíkovi, ani třetímu Martinu Navrátilovi sedm bodů na postup nestačilo a do čtvrtfinále se nedostal ani čtvrtý Roman Mrázek, který získal ještě o jeden bod méně.

I ve čtvrtfinále Vánočního turnaje se vyplnila známá pravda, že play off je zcela jiná soutěž, a ani tentokrát nebyla nouze o překvapení. O tom se přesvědčil jak vítěz základní části Pavel Odrazil, který vypadl po výsledku 2:5 s do té doby nevýrazným Vladislavem Stuchlíkem, tak i dvojnásobný vítěz turnaje Miroslav Kremz, kterého po bezbrankovém utkání vyřadil po samostatných nájezdech stále se více prosazující Daniel Proniuk. Další výsledky čtvrtfinále už tak překvapivé nebyly. Martin Verner porazil 3:2 Jiřího Zelinku a Miloslav Zelinka si poradil 4:2 s aktuálním držitelem Turnaje mistrů Jiřím Pavlovským, kterému však konečné sedmé místo na postup mezi elitní osmičku závěrečného prémiového turnaje stačilo.

V semifinále se dala očekávat asi jakákoliv kombinace výsledků, z postupu do boje o turnajovou trofej se ale radovala nakonec dvojice Martin Verner, Daniel Proniuk. Prvně jmenovaný udolal výsledkem 3:2 Vladislava Stuchlíka, druhý zase poněkolikáté překvapil Miloslava Zelinku (3:1).

Finále nabídlo konfrontaci mládí s dlouholetými zkušenostmi, v níž slavily nakonec úspěch zkušenosti. Martin Verner si vypracoval proti Danielu Proniukovi tříbrankové vedení, které pro něj již nebylo problém udržet a po závěrečném klaksonu mohl předvést vítězné gesto na počest svého pátého vítězství na Vánočním turnaji a celkově čtrnáctého poháru v kariéře. Poražený Daniel Proniuk si tak po neúspěšném finále a prohraném finále na Letním poháru 2017 musí na první vítězství ještě počkat.

V boji o třetí místo skončil zápas mezi Vladislavem Stuchlíkem a Miloslavem Zelinkou po základní části i prodloužení nerozhodně 2:2, v penaltovém rozstřelu ale prvně jmenovaný selhal, neproměnil ani jeden z nájezdů, a tak bronz spadl do klína druhému Miloslavu Zelinkovi.

 

Boje o medaile na Vánočním turnaji 2019:

Finále: VERNER Martin - PRONIUK Daniel 4:1

o 3. místo: ZELINKA Miloslav - STUCHLÍK Vladislav 3:2sn

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

V Radegast indexu se hraje až o druhé místo

Miloslav Zelinka však předvedl opět svou třídu ve vložené soutěži o Radegast index, kde si tentokrát své soupeře oproti uplynulému závodu v Malínkách utéct nenechal. Mašina na likvidaci alkoholových zásob rozjela svůj jaderný reaktor ukrývající se v jeho těle hned od počátku na sto procent a v jeho útrobách mizela jedna uranová tyč za druhou. Ostatní závodníci si museli připadat jako řidiči Trabantu snažící se držet krok s lídrem seriálu Porsche Cup. Za to, že se počet vypitých půllitrů zastavil u Miloslava Zelinky na číslovce 17, může jen fakt, že byly na konci soutěže zlikvidovány veškeré alkoholové zásoby. Pivní šampion tak alespoň svým výkonem dorovnal číslo 17, které nosil hrdě celý den na svém dresu.

O pořadí na dalších místech se vedou v odborných kruzích bouřlivé debaty a o jeho podobě se bude rozhodovat až u kulatého stolu, kde se bude prozkoumávat a hodnotit kvalita jednotlivých výkonů. Tempo Miloslava Zelinky totiž bylo natolik ostré, že se většina jeho soupeřů v závodě naprosto utavila.