Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Martin Verner si dal k odpolední svačině oba nejlepší a zkompletovat kolekci trofejí

08.10.2018 17:35

Základní část 11. ročníku Malínky Cupu hraného v sobotu 6. října poprvé v malínské hasičské zbrojnici měla dva krále, Miroslava Kremze a Miloslava Zelinku. Oba hráči nepoznali během osmi utkání hořkost porážky, ztratili jen dva body ze dvě remízy a jen o dvě branky lepší poměr vstřelených a obdržených branek rozhodl o celkovém vítězství prvního jmenovaného.

Vítězem třetí ze skupin, do kterých byla patnáctka hráčů rovnoměrně rozložena, byl se ziskem jedenácti bodů Pavel Odrazil, který rovněž rozdílem skóre předčil prvního hráče žebříčku Vladislava Stuchlíka. Toho z papírově nejsilnější skupiny doprovodil do play off ještě Martin Verner, o bod unikl postup domácímu Zdeňkovi Mrázkovi.

Dalšími postupujícími se stali Jiří Pavlovský s Liborem Pištělákem ze "skupiny Miroslava Kremze" a Jiří Zelinka, který doplnil čtvrtfinálovou osmičku ze skupiny ovládáné Miloslavem Zelinkou. Z favoritů byl tentokrát zklamaným Daniel Proniuk, kterému zisk čtyř bodů stačit nemohl.

Čtvrtfinále potvrdilo komplex Miloslava Zelinky, který zas a znovu po povedené základní části narazil na Martina Vernera, který mu vystavil stopku a vstupenku do ráje alkoholového opojení, jež na poraženého čekalo v příjemném posezení před hrací budovou. Jeho přísedícím se překvapivě stal také suverén posledních let a obhájce titulu Vladislav Stuchlík, jenž tentokrát nenašel recept na nevyzpytatelného drtiče favoritů Jiřího Zelinku a s turnajem se rozloučil porážkou 2:4. K dalším omamným zážitkům příjemné říjnové noci mohl po porážce 0:2 od Miroslava Kremze odjet také Libor Pištělák, ke svým otcovským povinnostem dostal po výsledku 4:8 s Pavlem Odrazilem zelenou rovněž Jiří Pavlovský.

Martin Verner neprožil dobrou základní část, v play off se ale znovu předvedl jako silný hráč a po Miloslavovi Zelinkovi si pochutnal i na dalším neporaženém suverénovi dne Miroslavovi Kremzovi. Dortovou třešničku vložil do svých úst po úspěšném penaltovém rozstřelu, když v základní hrací době i po prodloužení skončilo utkání, ve kterém již prohrával o dvě branky, 3:3. Také druhé semifinále se muselo prodlužovat a v nastavení byl nad síly Jiřího Zelinky, narozdíl od většiny kulturně-společenských akcí, Pavel Odrazil.

Jako je ve fotbale nejčastějším utkáním derby pražských S, tak je ve šprtci nejfrekventovanějším zápasem duel Pavel Odrazil versus Martin Verner. Tentokrát nejenže si spolu oba jmenovaní zahráli dvakrát v základní části, osud je ale svedl proti sobě i k souboji o zlatu. V něm prokázal vyšší hladinu testosteronu a nižší alkoholu Martin Verner a po výsledku 4:1 přidal poslední zářez na svou šprtcovou pažbu. Po Miloslavovi Zelinkovi se stal druhým hráčem historie, který se může pochlubit kompletní sbírkou trofejí - Velikonočním pohárem, Letním pohárem, Malínky Cupem, Vánočním turnajem i Turnajem mistrů.

V boji o bronz potvrdil roli favorita Miroslav Kremz, jenž dokázal eliminovat téměř všechny zákeřné, fyzikálním i chemickým zákonům prudce odporující útočné výpady Jiřího Zelinky a díky vítězství 2:1 si přišel k direktoriátu turnaje pro bronzovou medaili.

 

Boje o medaile na Malínky Cupu 2018:

FINÁLE: ODRAZIL Pavel - VERNER Martin 1:4

o 3. místo: KREMZ Miroslav - ZELINKA Jiří 2:1

Kompletní výsledky naleznete zde.