Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Mira Kremz se vítězstvím na Malínky Cupu dostal na čelo žebříčku

03.10.2010 15:53

Potřetí v tříleté historii turnaje se na Malínky Cupu radoval z vítězství Mira Kremz, který vybojoval nejen pohár pro vítěze ale také 2000 bodů, které mu zajistily posun do čela aktuálního žebříčku a postup na závěrečný Turnaj mistrů.

Mira byl nalosován do nejtěžší A skupiny a po výborných výkonech zaslouženě postoupil z prvního místa se ztrátou pouhých tří bodů. Nikdo jiný ze sedmnácti účastníků nenasbíral v základní části takový počet. Do čtvrtfinále si postup ze druhého místa zajistil Jenda Zelinka.

Z béčka postupovali se stejným počtem dvanácti bodů Martin Kremz s Milošem Zelinkou. Kuriózní situaci, kdy oba hráči měli po osmi odehraných zápasech stejný počet bodů, vítězství i počet vstřelených a obdržených branek, musel vyřešit penaltový rozstřel. V něm byl lepší Martin Kremz.

Skupina C měla hned trio postupujících. Do nejlepší osmičky pronikl kromě Martina Vernera a Pavla Odrazila také Jiří Zelinka, který měl lepší skóre než jeho konkurenti z další skupiny.

Těmi byli Lukáš Luža, Jindra Přikryl a Tomáš Přibilík. Skupinu nakonec vyhrál díky lepšímu skóre Lukáš Luža. Ostatní měli smůlu, poměr vstřelených a obdržených branek pro ně nehovořil.

Ve čtvrtfinále bylo jednoznačné jen utkání mezi Martinem Vernerem a Pavlem Odrazilem, které vyhrál Martin hladce 6:0. Ve všech ostatních duelech se muselo prodlužovat. Jenda Zelinka rozhodl v prodloužení rychlou brankou bitvu s Martinem Kremzem, až na penalty se z postupu radoval Lukáš Luža (porazil Miloslava Zelinku) a Mira Kremz, kterému připravil nečekaně mnoho práce Jirka Zelinka.

První semifinále rozhodla jediná branka na konci utkání, kterou odsoudil k bramborové medaili Mira Kremz Jendu Zelinku. Jeho soupeřem ve finále mu byl Lukáš Luža, jenž zdolal také brankou ze závěru utkání Martina Vernera.

Ani ve finále neměl Mira Kremz cestu k poháru jednoduchou. Lukáš Luža vedl 2:0 a začalo to vypadat, že je Mirova nadvláda na malínském turnaji přerušena. Jenže Lukáš slibný náskok neudržel a o vítězi se muselo rozhodnout až v samostatných nájezdech. Tak prokázal pevnější nervy Mira Kremz, který se tak dočkal vytouženého poháru.

Po celou dobu konání akce bylo pořadateli zajištěno občerstvení jak v tuhém tak kapalném stavu a celá akce se dá označit za zdařilou.

 

FINÁLE: KREMZ Miroslav - LUŽA Lukáš 3:2sn

 

Kompletní výsledky naleznete zde:

MALÍNKY CUP 2010.doc (163,5 kB)