Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Na prvním Turnaji mistrů se radoval Martin Verner

29.12.2010 09:05

26. prosince 2010 se uskutečnil u Vernerů poprvé v historii Turnaj mistrů, na kterém se schází nejúspěšnějších osm hráčů uplynulé sezony. Z elitní osmičky bohužel chyběl Jindřich Přikryl a Lukáš Luža, tyto hráče nahradili Jiří Pavlovský a Jiří Zelinka.

Hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech každý s každým dvakrát s tím, že nasazený byl jen první a druhý hráč aktuálního pořadí.

Ve skupině A byl k Miloši Zelinkovi přilosován Mira Kremz, Pavel Odrazil a Jiří Zelinka a rozhodně tu nebyla nouze o překvapení. Hlavně Jiří Zelinka se z pozice náhradníka vypracoval v černého koně turnaje a nakonec to byl právě on, kdo dvakrát zdolal faovrizovaného Miru Kremze a odsoudil ho tak až na konečnou sedmou pozici. Jiří Zelinka nakonec skupinu se sedmi body vyhrál, do semifinále ho doprovodil ještě Miloš Zelinka, který v přímém souboji o postup se štěstím zdolal Pavla Odrazila.

Ve skupině B se sešli Martin Verner, Petr Vérosta, Jan Zelinka a Jiří Pavlovský. Také tady se hrály vyrovnané zápasy s množstvím nerozhodných výsledků a nečekaných zvratů. Boje ve skupině nakonec zvládl nejlépe Petr Vérosta, který získal v základní části nejvíce bodů z celé osmičky. Druhým postupujícím se stal domácí Martin Verner, jenž si semifinále vybojoval díky remíze 5:5 v posledním duelu s Janem Zelinkou. Ten sice v šesti zápasech ani jednou neprohrál, jeho jedno vítězství a pět remíz však na postup nestačilo.

V semifinále si to rozdali v repríze nedávného finále Vánočního turnaje Miloš Zelinka s Petrem Vérostou a prvně jmenovaný se svému soupeři revanšoval za týden starou porážku. Po vítězství 4:1 šel Miloš Zelinka do svého letošního třetího finále. Druhé semifinále bylo jasnou záležitostí Martina Vernera, který si 6:1, poradil s Jiřím Zelinkou.

Na turnaji se poprvé hrálo o třetí místo a v souboji zklamaných si bronz zajistil po výhře 5:1 nad Jiřím Zelinkou Petr Vérosta.

Ve finále se potom střetli nejvýše nasazení hráči, Miloš Zelinka a Martin Verner. Výhodu domácího prostředí nakonec přetavil v historický úspěch Martin Verner, který mohl po výsledku 2:1 pozvednout vítěznou trofej. Miloš Zelinka tak zůstal potřetí v sezoně těsně pod vrcholem a vybojoval stříbro.

FINÁLE: VERNER Martin - ZELINKA Miloslav 2:1

o 3. místo: VÉROSTA Petr - ZELINKA Jiří 5:1

 

Kompletní výsledky naleznete zde

Turnaj mistrů 2010.doc (84 kB)