Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Na šprtcové frontě klid - Vladislav Stuchlík vítězí dál!

08.04.2018 09:42

V sobotu 7. dubna se uskutečnil 9. ročník Velikonočního turnaje, jenž byl kvůli nepříznivému počasí o týden odložen. Turnaje se zúčastnila čtrnáctka hráčů rozdělená do dvou skupin a nejlepším z nich byl již tradičně Vladislav Stuchlík, který mohl pozvednout trofej pro vítěze úvodního turnaje sezony již potřetí v kariéře.

Vladislav Stuchlík ovládl dle předpokladů boje ve skupině A, když získal v sedmi utkáních devět bodů a jeho jediným přemožitelem se stal Roman Mrázek (1:3). Po triumfu v základní části dlouho sahal Tomáš Přibilík, na druhou příčku ho ale na poslední chvíli odsoudila porážka 2:4 s Danielem Proniukem. Ten proniknl do čtvrtfinále s osmi body ze třetí pozice, čtvrtým postupujícím se stal nakonec i Jiří Pavlovský, který sice vybojoval pouhých pět bodů, mezi elitní osmičku ho ale posunulo lepší skóre oproti Jiřímu Zelinkovi.

Další pětibodový hráč, který měl nakonec smůlu, byl v B skupině Martin Navrátil, kterému nevyšla zejména druhá polovina základní části. Ze skupiny postoupil, a nejvíce bodů vůbec získal, Miloslav Zelinka, jenž ztratil jen ve dvou případech, když remizoval s Janem Navrátilem (2:2) a Pavlem Odrazilem (1:1). Ti obsadili ve skupině druhé, reps. třetí místo, do čtvrfinále je doprovodil ještě čtvrtý Libor Pištělák.

Ve čtvrtfinále se již poněkolikáté potvrdil fakt, že výborné výsledky v základní části nemusí znamenat úspěch. Miloslav Zelinka, který v bojích ve skupinách nepoznal přemožitele, totiž podlehl 0:2 Jiřímu Pavlovskému, který se naopak kvalifikoval s notnou dávkou štěstí. Jasnými semifinalisty se stali Vladislav Stuchlík, který nepovolil ani jednu branku Pavlovi Odrazilovi (4:0), a Daniel Proniuk, jenž rozdrtil poměrem 7:1 Jana Navrátila. Nejvyrovnanější byl souboj Tomáše Přibilíka s Liborem Pištělákem, kterého po výsledku 2:2 v základní části i prodloužení nakonec do nejlepší čtyřky posunula až šestá série samostatných nájezdů.

Semifinále mezi Vladislavem Stuchlíkem a Jiřím Pavlovským přineslo překvapivě jen jednu jedinou branku a z těsného postupu se nakonec radoval obhájce prvenství. Ve druhém souboji pokračoval v suverénních výkonech Daniel Proniuk, který nedal šanci ani Liboru Pištělákovi a po výsledku 6:1 ho odsoudil k duelu o bronz.

A Daniel Proniuk nebyl vůbec daleko k tomu, aby dotáhl spanilou jízdu až do sladkého konce. Ve finále vedl nad Vladislavem Stuchlíkem ještě ve třetí třetině 2:0, soupeř ale předvedl silnou morálku a 20 sekund před koncem srovnal na 2:2. Svou zkušenost a kvalitu potvrdil Vladislav Stuchlík v prodloužení, kdy rozhodl o svém dalším, celkově již devátém, turnajovém triumfu.

V utkání o bronz se radoval po výsledku 1:0 z medaile Jiří Pavlovský, který stejný kov získal už v roce 2012, čtvrtá příčka Libora Pištěláka však také nemůže být považována za neúspěch.

 

Boje o medaile na Velikonočním turnaji 2018:

FINÁLE: STUCHLÍK Vladislav - PRONIUK Daniel 3:2pp

o 3. místo: PIŠTĚLÁK Libor - PAVLOVSKÝ Jiří 0:1

 

Kompletní výsledky naleznete zde.