Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Suverén sezony potvrdil dominanci i na závěrečném setkání elity

02.01.2022 10:19

Ani závěrečný Turnaj mistrů určený pro nejlepší osmičku sezony, na jehož jedenáctém díle se z osobních důvodů bohužel nemohl představit obhájce trofeje Vladislav Stuchík, nezměnil nic na zavedených pořádcích a v repríze finále dvou posledních podniků znovu uspěl Martin Verner, který tak po triumfu na Malínky Cupu a Vánočním turnaji úspěšně završil ze svého pohledu velmi povedený ročník.

Souboje ve skupinách nabídly, jak bývá zvykem, dramatickou podívanou. V A skupině si bez větších potížích a dle předpokladů zajistil postup do semifinále z prvního místa s devítibodovým ziskem Martin Verner, o druhém postupujícím však rozhodl jeden jediný bodík, který nakonec naklonil misky vah na stranu Pavla Odrazila, o jehož proniknutí mezi poslední čtyřku rozhodla lepší bilance ze vzájemných zápasů se svým konkurentem Martinem Navrátilem (2:0, 4:1). Dva body na postup nestačily Zdeňkovi Mrázkovi, bronzovému medailistovi z nedávného Vánočního turnaje.

B skupina měla ještě jasnějšího vítěze, když Miloslav Zelinka se ziskem 10 bodů ovládl bez porážky nejen pořadí ve skupině, ale i v celé základní části turnaje. O druhém semifinalistovi se rozhodlo až v závěrečném kole, díky kterému do boje o finále pronikl vítězstvím nad Janem Navrátilem Jiří Pavlovský na úkor obhájce stříbra Daniela Proniuka, jenž podlehl Miloslavu Zelinkovi. O postupu Jiřího Pavllovského tak nakonec rozhodl při stejném bodovém zisku, počtu vítězství i rozdílu sóre větší počet vstřelených branek. Pořadí skupiny uzavíral Jan Navrátil, kterému se tentokrát příliš nedařilo a na bodový zisk na turnaji čekal marně.

Semifinálové bitvy přinesly očekávané výsledky, na které si fanoušci v posledním období již tak nějak zvykli. V prvním semifinále si po výsledku 4:1 poradil Martin Verner s vítězem turnaje z roku 2018 Jiřím Pavlovským, a v o dost napínavějším duelu uspěl o gól Miloslav Zelinka nad Pavlem Odrazilem (2:1).

A stejný výsledek nabidly nedlouho poté i zápasy o medaile. V utkání o bronz vrátil dva roky starou porážku Jiřímu Pavlovskému Pavel Odrazil, který tak mohl slavit svůj třetí bronz a celkově čtvrtou medaili v historii, a ve finále nedokázal již podruhé náskok Martina Vernera dorovnat Miloslav Zelinka. Martin Verner se tak mohl radovat z porážky svého aktuálně největšího soupeře i ve třetím letošním finále v řadě a připsal si již čtvrtý triumf na Turnaji mistrů a celkově sedmnáctou trofej v kariéře. Drobnou náplastí pro poraženého tak může být snad jen to, že uspěl na jediném turnaji, který neovládl Martin Verner, tedy Letním poháru.

Nová sezona, snad už kompletní, startuje v březnu či dubnu Velikonočním turnajem, který se dva poslední roky nemohl konat a na kterém bude vítězství obhajovat, světe, div se, Martin Verner.

Finále: ZELINKA Miloslav - VERNER Martin 1:2

 

Kompletní výsledky naleznete zde.