Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Třetí vítězství pro Miloslava Zelinku, Radegast index pro Ondřeje Hladkého

25.12.2023 08:27

Již devetenáctý ročník Vánočního turnaje se konal v sobotu 17. prosince 2022 na kabinách TJ Sokol Brankovice a z historicky prvního vítězství se radoval Daniel Proniuk, který tak ve svém čtvrtém finále konečně uspěl a stal se historicky třináctým hráčem, který mohl nad hlavu zvednout jednu z pěti udělovaných trofejí. Výrazného úspěchu dosáhl i Miloš Holásek, který vybojoval bronz a odnesl si svůj první cenný kov vůbec.

Nejdéle pořádaného turnaje se zúčastnila tentokrát šestnáctka hráčů, kteří byli rozděleni do dvou skupin po osmi s tím, že se střetli systémem každý s každým jednou, ze kterého postupovali do čtvrfinále vítězové obou skupin plus další šest hráčů podle počtu získaných bodů.

Daniel Proniuk potvrzoval svoji formu hned od úvodních klání a po zásluze opanoval celou skupinu A, ve kterého ho dokázali obrat o body pouze Pave Odrazil (porážka 2:4) a Jan Machálek (remíza 2:2). Ze druhého místa se do play off kvalifikovali i Pavel Odrazil s Janem Navrátilem, jen velmi těsně o skóre uniklo pak čtvrfinále Janu Machálkovi a o bod také lídrovi žebříčku hráčů Zdeňkovi Mrázkovi. Pořadí vyrovnané skupiny pak uzavírali se ziskem pěti bodů Radim Luža, resp. se třemi body poslední Ondřej Hladký.

B skupině vévodil šestinásobný vítěz turnaje Martin Verner, který jako jediný z celé šestnáctky ani jednou v základní části neprohrál, a stal se tak po zásluze nejen vítězem skupiny, ale opanoval i celkové pořadí. Ze druhého místa ho doprovodil do čtvrfinále rovněž skvěle hrající Martin Navrátil a nakonec i Miloslav Zelinka, který po velmi pomalém rozjezdu zabral a postup mu rovněž neunikl. Posledním postupujícím se pak stal Libor Pištělák. Až za linií postupu skončil překvapivě Jiří Pavlovský, který si jistě brousil zuby minimálně na medaile, a do vyřazovací části se nepodařilo proniknout ani Tomáši Přibilíkovi, Romanu Mrázkovi a Jiřímu Zelinkovi, kterému se turnaj tentokrát hrubě nevyvedl a se ziskem dvou bodů uzavíral celkové pořadí turnaje.

Největší překvapení čtvrtfinále se zrodilo na vrub vítěze základní části Martina Vernera, kterého po výsledku 4:1 vyřadil nejen z Vánočního turnaje, ale i ze závěrečného Turnaje mistrů Jan Navrátil, a nečekalo se ani vypadnutí Martina Navrátila, jemuž vystavil předčasnou stopku po vítězství 4:2 Miloš Holásek. Výbornou formu pak potvrdil Daniel Proniuk, který smetl 4:0 Libora Pištěláka, a zlepšené výkony poslaly po výsledku 2:1 do semifinále přes Pavla Odrazila i Miloše Zelinku.

V boji o finále uspěl fotbalovým skóre 1:0 v duelu s Janem Navrátilem Daniel Proniuk, zatímco ve druhém semfinále potvrdil nesrovnatelně větší zkušenosti z vyřazovacích bojů v souboji dvou Milošů Miloslav Zelinka, který zdolal po boji Miloše Holáska 2:1.

Finálové utkání tentokrát tradiční napínavou podívanou nepřineslo a Daniel Proniuk v něm uzavřel svou pohodlnou cestu play off drtivou výhrou 6:0 nad Miloslavem Zelinkou. Ten přesto, že si vstřelil dvě vlastní branky, tahal po celou dobu za kratší konec provazu a musel tak skousnout po dvou vítězstvích již šestou finálovou porážku na Vánočním turnaji. Daniel Proniuk získal celkově svůj sedmý cenný kov, premiérově ten nejcennější, a poskočil na páté místo žebříčku hráčů.

V duelu o bronz prokázal větší touhu po vítězství Miloš Holásek, který po Martinovi Navrátilovi porazil v play off i jeho bratra Jana a našel si tak zaslouženě poprvé v historii cestu na stupně vítězů.

 

Boje o medaila na Vánočním turnaji 2022:

FINÁLE: PRONIUK Daniel - ZELINKA Miloslav 6:0

o 3. místo: NAVRÁTIL Jan - HOLÁSEK Miloš 1:2

Kompletní výsledky naleznete zde.



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/prekvapive-stupne-vitezu-a-deleny-triumf-v-radegast-indexu/

K jubilejnímu 20. ročníku Vánočního turnaje se na kabinách fotbalového hřiště v Brankovicích sešla čtrnáctka hráčů, z nichž tím úplně nejlepším se stal Mioslav Zelinka, který tak mohl potřetí v historii a potřetí ve své kariéře pozvednout vítěznou trofej nad hlavu.

Svou spanilou jízdu odstartoval Miloslav Zelinka vítězstvím ve skupině A, ve které sice třikrát zaváhal (porážky s Martinem Navrátilem a Liborem Pištělákem, remíza s Janem Machálkem), na první místo mu však zisk jedenácti bodů i tak stačil. Velmi dobrými výkony se prezentoval Jan Machálek, který si připsal jen o jeden jediný bodík méně než vítěz skupiny, a po zásluze se rovněž probojoval do vyřazovací části. Smůlu měli Martin Navrátil s Liborem Pištělákem, kteří získali shodně devět bodů, a postup jim unikl jen o pověstný vlásek. Otloukánkem skupiny A se stal Miloš Holásek, kterému se podařilo získat pouze bod za remízu s Liborem Pištělákem.

Ještě vyrovnanější byl vývoj ve skupině B, kde měla hned trojice hráčů po osmi odehraných duelech po deseti bodech. Vítězem skupiny se stal díky nejepšímu skóre Jiří Pavlovský před obhájcem titulu Danielem Proniukem a bronzovým z roku 2021 Zdeňkem Mrázkem. Do čtvrtfinále se probojoval také čtvrtý Jiří Zelinka, kterého mezi poslední osmičku pustilo lepší skóre, než měla dvojice devítibodových hráčů ze skupiny A. Turnaj se příliš nevydařil Romanu Mrázkovi, který nenapodobil bronzovou medaili z letošního Letního poháru a se ziskem jednoho bodu obsadil poslední místo ve skupině B.

V C skupině se prezentoval výbornými výkony Martin Verner. Šestinásobný vítěz Vánočního turnaje se v poslední době sice trochu trápí, tentokrát však v základní části ztratil jen tři body a po zásluze se stal jejím celkovým vítězem. Mezi poslední osmičku se díky jedenácti bodům ze druhého místa ve skupině probojoval i Tomáš Přibilík, po skupinách naopak skončila turnajová pouť pro třetího Pavla Odrazila a čtvrtého Ondřeje Hladkého.

Čtvrtfinále žádné zásadní překvapení tentokrát nenabídlo, a tak se z postupu do bojů o medaile po vítězství 3:1 nad Jiřím Zelinkou radoval vítěz základní části Martin Verner, druhý nasazený Miloslav Zelinka, jenž udolal až po tuhém boji 3:2 v prodloužení Jana Machálka, i třetí muž základní části Jiří Pavlovský, na jehož hokejce skončil po výsledku 2:0 Zdeněk Mrázek. Jediným nenasazeným semifinalistou se tak stak Daniel Proniuk, který vyřadil v poměru 3:2 aktuálního vítěze Malínky Cupu Tomáše Přibilíka.

Jízda Daniela Proniuka neskončila ani v semifinále, ve kterém si poradil 4:2 s Martinem Vernerem, a po vítězství na Letním poháru a třetím místě na Malínky Cupu bylo jasné, že z toho bude opět placka. Totožným výsledkem skončil i druhý semifinálový souboj, ve kterém odsoudil Jiřího Pavlovského k boji o bronz Miloslav Zelinka.

Finálový duel byl odvetou za ročník 2022 a nutno říct, že pomsta byla sladká. Miloslav Zelinka totiž tentokrát vyškolil Daniela Proniuka z efektivity a po výsledku 4:1 nejenže pozvednul potřetí v kariéře, a poprvé od roku 2011, nad hlavu trofej pro vítěze, zároveň se ale vrátil zpět na pozici žebříčkové jedničky.

V utkání o bronz se lépe dařilo Martinu Vernerovi, který 4:2 zdolal a na brambory poslal Jiřího Pavlovského. Pro Martina Vernera to tak byla již dvanáctá medaile na Vánočním turnaji a z toho pátá bronzová.

Kromě rozdělování medailí na turnaji samotném přináší Vánoční turnaj tradičně i definitivní rozluštění tajenky s názvem Turnaj mistrů, do kterého se kromě všech čtyř semifinalistů kvalifikovali pro rok 2023 také Tomáš Přibilík, Jiří Zelinka, Libor Pištělák a Pavel Odrazil.

Boje o medaila na Vánočním turnaji 2022:

FINÁLE: PRONIUK Daniel - ZELINKA Miloslav 6:0

o 3. místo: NAVRÁTIL Jan - HOLÁSEK Miloš 1:2

Kompletní výsledky naleznete zde.



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/prekvapive-stupne-vitezu-a-deleny-triumf-v-radegast-indexu/

 

Boje o medaile na Vánočním turnaji 2023:

FINÁLE: Miloslav ZELINKA - Daniel PRONIUK 4:1

o 3. místo: Martin VERNER - Jiří PAVLOVSKÝ 4:2

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

 

Ondřej Hladký využil zdravotní indispozice pivního Titána

Soutěž Radegast indexu byla tentokrát výrazně ovlivněna zdravotními problémy největšího z největších, a tak

se k vítězství skrze dvanáct vypitých pěnivých moků prokousal pravidelný účastník stupňů vítězů Ondřej Hladký.

Podle našich informací však pivní mostrum Miloš, který dvanácti škopky pouze zapíjí oběd, chystá po generálce rozvodů na Velikonoce velkolepý

návrat.