Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Turnaj mistrů poznal svého sedmého vítěze

20.01.2024 09:40

Sobota 13. ledna byla hracím dnem Turnaje mistrů určeného pro osm nejlepších hráčů sezony, kteří posbírali v průběhu roku nejvíce bodů. Prestižní turnaj se uskutečnil poprvé v rezidenci u Proniuků a jeho historicky sedmým vítězem se stal Libor Pištělák, který tak po letošním triumfu na Velikonočním turnaji přidal do své vitríny úspěchů druhou trofej.

Osmička aktérů 13. ročníku turnaje byla již tradičně rozdělena do dvou skupin po čtyřech, ve kterých se utkala systémem každý s každým dvakrát o celkem čtyři semifinálová místa.

V A skupině se nejvíce dařilo domácímu Danielu Proniukovi, který nepoznal v základní části hořkost porážky a po zásluze se stal s deseti body celkovým vítězem skupinové fáze. Ze druhého místa se do boje o finále probojoval také Jiří Zelinka, o jehož postupu rozhodla zejména lepší bilance ze vzájemných zápasů s Martinem Vernerem. Čtyřnásobný vítěz turnaje totiž dokázal z dvojutkání se svým rivalem vybojovat jen jeden jediný bodík a to rozhodlo, že se tentokrát do play off nekvalifikoval. Nejméně se pak dařilo Pavlu Odrazilovi, který se ziskem tří bodů na postup myslet nemohl.

Ve skupině B se hrálo o postup doslova do posledních minut a právě v té úplně závěrečné rozhodl jedinou brankou v utkání s Tomášem Přibilíkem o svém postupu Miloslav Zelinka, vítěz z let 2016 a 2017. Obhájci titulu tak zůstaly oči pro pláč a v truchlení se mohl přidat k Jiřímu Pavlovskému, kterému se nedpodařilo ani jednou zvítězit a po třech remízách taktéž nemohl navázat na svůj triumf z roku 2018. Z prvního místa v B skupině se radoval Libor Pištělák, který tak svou druhou účast na Turnaji mistrů přetavil v pohodový postup.

V semifinále navázal Miloslav Zelinka na nedávné vítězství s Danielem Proniukem a po výsledku 3:1 se mohl těšit na svého soupeře v boji o další turnajovou trofej. K tomu ho vyzval Libor Pištělák, jemuž nekladl velký odpor Jiří Zelinka, který se po porážce 0:5 musel spokojit s duelem o bronz.

Ve finále se čekal útok Miloslava Zelinky na hatrick v počtu vítězství na Turnaji mistrů, Libor Pištělák však nedopřál svému daleko zkušenějšímu protivníkovi příliš mnoho šanci a neinkasoval ani ve druhém utkání playoff. Po vítězství 2:0 se tak mohl radovat z druhé turnajové trofeje v kariéře a na Turnaji mistrů se jeho štítek objeví vedle takových jmen, jako jsou Miroslav Kremz, Martin Verner, Miloslav Zelinka, Vladislav Stuchlík, Jiří Pavlovský nebo Tomáš Přibilík.

Ve vyrovnaném utkání o bronz připravil nepříjemné překvapení Danielu Proniukovi Jiří Zelinka, který zmobilizoval síly po jasné semifinálové porážce a díky lépe zvládnutým samostatným nájezdům vybojoval při své deváté účasti na Turnaji mistrů vůbec první umístění na stupních vítězů.

 

FINÁLE: PIŠTĚLÁK Libor - ZELINKA Miloslav 2:0

 

Kompletní výsledky naleznete zde.