Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Vánoční turnaj pošesté pro Martina Vernera, a co Radegast index?

19.12.2021 19:06

Již 18. ročník má za sebou nejtradičnější ze čtveřice šprtcových turnajů, Vánoční turnaj, a v jeho posledním ročníku se z vítězství již pošesté v historii radoval Martin Verner, který tak v sobotu 18. prosince na fotbalových kabinách obhájil svůj titul z roku 2019.

Poslední předvánoční víkend se v sportovním areálu TJ Sokol Brankovice sešla třináctka hráčů, která byla rozdělena do tří skupin, z nichž do čtvrfimále postupovali tradičně jejich vítězové, plus dalších pět nejlepších základní části.

Jedinou pětičlennou skupinou byla ta s označením A, v níž se nejvíce dařilo obhájci stříbra Danielu Proniukovi, který v osmi duelech nasbíral jedenáct bodů a nechal tak za sebou o bod žebříčkovou trojku Pavla Odrazila. Postup si vybojoval i třetí Zdeněk Mrázek, po osmi utkáních turnaj naopak skončil pro Romana Mrázka a Libora Pištěláka, který tak nenavázal na stříbrnou medaili z roku 2017.

B skupinu ovládla jednoznačně dvojice Miloslav Zelinka, Jiří Pavlovský, když o vítězství, a celkovém triumfu v základní části, prvně jmenovaného rozhodla stroprocentní bilance ze vzájemných utkání obou rivalů. Daleko od čtvrfinálových bran pak skončilo jiné duo, Radim Luža, Ondřej Hladký, jejich vzájemné souboje však byly mezi pozorovateli a vyhledávači talentů velmi vyhledávanou atrakcí.

Z C skupiny se nepodařilo postoupit pouze Janu Machálkovi, přestože jeho pět bodů bylo mezi poraženými v rámci všech skupin nejvíce. Tabulku ovládl poněkud překvapivě Tomáš Přibilík, který využil několika zaváhání hlavního favorita Martina Vernera, jenž šokoval především úvodní porážkou 0:1 s Janem Machálkem. Na třetí postupové příčce se mezi osmičku vyvolených kvalifikoval i Martin Navrátil.

Ve čtvrtfinále se hrubě nedařilo nasazeným týmům, přičemž největším překvapením byla porážka Daniela Proniuka od Zdeňka Mrázka v poměru 2:3. Nejvýraznější výsledek padl v duelu mezi Tomášem Přibilíkem a Martinem Vernerem, ve kterém druhý jmenovaný uspěl po výsledku 6:2. V dalších dvou zápasech rozhodla o postupujícím jediná branka, když Miloslav Zelinka vyřadil 1:0 Martina Navrátila a Pavel Odrazil poslal po úspěšné trefě v prodloužení domů do Otrokovic Jiřího Pavlovského.

Semifinálové bitvy přinesly dva shodné výsledky, na které by si vsadila asi většina tipérů. 2:1 totiž porazil Miloslav Zelinka Zdeňka Mrázka, i Martin Verner Pavla Odrazila. Finále tak mělo identické složení jako dva měsíce zpátky se konající Malínky Cup.

Dokladem faktu, že na letošním Vánočním turnaji padalo velmi málo branek, byly i souboje o medaile. V tom o bronz totiž dokázal dvoubrankový náskok nad Pavlem Odrazilem uhájit Zdeněk Mrázek a po třetím místě na Letním poháru 2019 si tak připsal druhý medailový úspěch v kariéře, a ve finále dokonce v základní hrací době branka nepadla vůbec. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých, přestože gólů bylo rovněž jako šafránu, byl nakonec šťastnější Martin Verner.

Ten ovšem paradoxně i přes vítězství přišel o vedoucí postavení v hráčském žebříčku, ve kterém ho přeskočil Miloslav Zelinka obhajující menší počet bodů. Na závěrečný Turnaj mistrů se z dalších míst kvalifikovali i Pavel Odrazil, Daniel Proniuk, Martin Navrátil, Vladislav Stuchlík, Jiří Pavlovský a Zdeněk Mrázek.

 

Boje o medaila na Vánočním turnaji 2021:

FINÁLE: ZELINKA Miloslav - VERNER Martin 0:1 po sam.náj.

o 3. místo: ODRAZIL Pavel - MRÁZEK Zdeněk 1:2

Kompletní výsledky naleznete zde.

Radegast index tentokrát bez dramatu

Vánoční turnaj v chlastu tentokrát neměl takovou kvalitu jako obvykle. Několik prvotřídních chlastometrů, včetně posledního vítěze Davida Učně, totiž chybělo, a i některá další slavná jména a mezi skauty prestižních pivních lig mimořádně vyhledávaní pivní vytrvalci, byli tak či onak limitovaní. Cestičku na chmelový trůn měl tak hezky umetenou drtič pivních zásob Miloš Zelinka a svou šanci naprosto bez potíží, až by se chtělo říct v tréninkovém tempu, využil.

V úvodní části soutěže se sice nechalo několik učedníků Velkého mistra inspirovat jeho taktikou, když zkoušeli svá volátka promazat půllitrem kofoly tak, jak to činí i ten, jehož jméno nesmí být mezi producenty piva vysloveno, tím ale nemohli brankovickou chlastací legendu a muže s instalovaným jaderným reaktorem místo jater, vůbec rozhodit. Miloš v pohodě sledoval úvodní pokusy o trháky v podání Petra Vérosty či Pavla Odrazila, a jen tak lehce lechtal plyn, aby si držel všechny soupeře na dostřel. A když bylo třeba, zasadil jako kobra rozhodující úder. V době, kdy se začalo pomalu stmívat a na všech zúčastněných byly již patrné příznaky únavy, totiž poslal do svého chřtánu několik půllitrů a návrat krále byl dokonán!

Miloš tak potvrdil, že pokud jde o chlast, platí u něj jasné pravidlo... porazit ho můžete, porážet ho však nelze...