Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Velikonoční turnaj pro Martina Vernera, zaváhání Vladislava Stuchlíka využil Miloslav Zelinka

21.04.2019 08:53

V sobotu 20. dubna se uskutečnil za účasti šestnácti hráčů jubilejní desátý ročník Velikonočního turnaje a již potřetí se ze zisku turnajového titulu radoval Martin Verner, který ve finále smetl svého dlouholetého rivla Miloslava Zelinku.

Hráči byli v základní části rozděleni do dvou osmičlenných skupin s tím, že se hrálo systémem každý s každým jednou a jak už to v krátkodobých soutěžích bývá, i tentokrát rozhodovaly o postupu detaily.

A skupinu opanoval s přehledem Martin Verner, který v základní části ztratil pouhé dva body za porážku 2:4 s Vladislavem Stuchlíkem. Dále prošli do play off ze druhé pozice také poměrně pohodlně Miloslav Zelinka a ze třetí příčky Jan Navrátil. Oči pro pláč zůstalo trojici šestibodových, Tomáši Louckému, Vladislavu Stuchlíkovi a Ondřeji Hladkému, srovnaných na čtvrtém až šestém místě, kterým chyběl nakonec k postupu pouze bod. Dobře začal souboje ve skupině Martin Navrátil, který hned na úvod připravil porážku žebříčkové jedničce Vladislavu Stuchlíkovi, poté už se mu ale tolik nedařilo a se ziskem čtyř bodů skončil sedmý. Ještě více se nedařilo Liborovi Pištělákovi, jenž tentokrát dokázal uhrát jen tři body a skončil v áčku poslední.

Skupina B měla za vítěze Jiřího Zelinku, jediného hráče, který ve skupinách nepoznal hořkost porážky, kvůli třem remízám ale byl o bod horší než vítěz áčka Martin Verner. Druhou postupovou pozici držel bez problémů Tomáš Přibilík a ze třetího místa postoupil Pavel Odrazil, který čekal na medailový úspěch z úvodního turnaje sezony dlouhých šest let. Z béčka šlo do čtvrtfinále nakonec pět hráčů, tedy i čtvrtý v pořadí skupiny Zdeněk Mrázek a pátý Petr Fenyk. O bod postup unikl další dvojici šestibodových hráčů, Jiřímu Pavlovskému a Janu Machálkovi, s nejhorší bilancí skončil turnaj pro Romana Mrázka, který vybojoval jediný bod za remízu 1:1 s Petrem Fenykem.

Nejjednoznačnější průběh mělo čtvrfinále mezi Martinem Vernerem a Petrem Fenykem, které opanoval prvně jmenovaný po výsledku 5:1, ostatní tři čtvrtfinálové souboje ale přinesly hodně vyrovnané bitvy. Jiří Zelinka si poradil 2:1 se Zdeňkem Mrázkem, Pavel Odrazil vyřadil v divokém utkání 6:5 po samostatných nájezdech Tomáše Přibilíka a Miloslav Zelinka ukončil stejným způsobem cestu playoff Janu Navrátilovi (3:2).

Semifinále už tak dramatickou podívanou nenabídlo. Martin Verner si pohlídal vítězství 4:1 s Pavlem Odrazilem a Miloslav Zelinka přehrál, přes drobné zdramatizování v závěru, poměrně jasně Jiřího Zelinku (6:4).

Finále mezi Martinem Vernerem a Miloslavem Zelinkou bylo tentokrát jasnou záležitostí. Martin Verner se dostal do vedení, který postupně navyšoval a nakonec odsoudil Miloslava Zelinku, který si nedokázal po celé utkání vypracovat žádný větší tlak, ke stříbru po "nefinálovém" výsledku 5:0.

Boj o cenné kovy tentokrát více připomínalo utkání o bronz, v němž rozhodl o vítězství Pavla Odrazila nad Jiřím Zelinkou jediný gól.

Martin Verner tak přidal po Velikonočním turnaji do své sbírky již třináctý titul v kariéře, radovat se mohl však i stříbrný Miloslav Zelinka, který si díky vysokému bodovému zisku a naopak velké ztrátě do té doby vedoucího Vladislava Stuchlíka, zajistil postup na první místo žebříčku. Na druhé místo se posunul bronzový Pavel Odrazil.

 

Boje o medaile na Velikonočním turnaji 2019:

Finále: VERNER Martin - ZELINKA Miloslav 5:0

o 3. místo: ZELINKA Jiří - ODRAZIL Pavel 0:1

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

Boje o medaile na Vánočním turnaji 2018:

Finále: STUCHLÍK Vladislav - ZELINKA Miloslav 1:0pp

o 3. místo: VERNER Martin - ODRAZIL Pavel 2:1pp

 

Kompletní výsledky naleznete zde.



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/do-roka-a-do-dne-vanocni-turnaj-znovu-opanoval-slava-stuchlik/

Boje o medaile na Vánočním turnaji 2018:

Finále: STUCHLÍK Vladislav - ZELINKA Miloslav 1:0pp

o 3. místo: VERNER Martin - ODRAZIL Pavel 2:1pp

 

Kompletní výsledky naleznete zde.



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/do-roka-a-do-dne-vanocni-turnaj-znovu-opanoval-slava-stuchlik/