Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Velikonoční turnaj získal bez ztráty bodu Miloš Zelinka

17.04.2011 11:24

V sobotu 16. dubna se hrál u Zelinků druhý ročník Velikonočního turnaje. Hrálo se za ideálních podmínek, teplé a slunečné počasí umožnilo bezproblémové hraní, grilování i popíjení. Jedinou skrvnkou na vydařeném dni byla docela slabá účast. Po loňských sedmnácti účastnících byl letošní počet, třináct, výrazně nižší.

Účastnící turnaje tak byli rozděleni jen do tří skupin. Skupinu A, která byla jediná pětičlenná, se v souboji dvou těžkých vah radoval z vítězství Martin Verner. Také další favorit, Mira Kremz, ale do vyřazovacích bojů pronikl a čtvrtfinále neminulo ani třetího v pořadí Jiřího Pavlovského.

Skupinu B ovládl Miloš Zelinka, jenž nenašel v osmi zápasech ani jednou přemožitele a s maximálním ziskem šestnácti bodů ovládl boje v základních skupinách. Do play off ho nakonec doprovodil také ze druhé pozice Pavel Odrazil.

Také z céčka postoupila trojice hráčů. Nejvyrovnanější skupinu vyhrál Petr Vérosta před Vladislavem Stuchlíkem a obhájcem trofeje Janem Zelinkou.

V play off se obvykle pokaždé odehraje nějaké překvapení na úkor papírového favorita. Tentokrát se tak ale ve čtvrtfinále nestalo, mezi poslední čtyřku postoupila čtveřice s nejvyšším počtem bodů a zároveň první čtyři hráči pořadí loňské sezony. Miloš Zelinka ukončil naděje na obhajobu Janovi Zelinkovi, Martin Verner porazil těsně Pavla Odrazila, Miroslav Kremz vyprášil Jiřího Pavlovského a Petr Vérosta přešel přes Vladislava Stuchlíka.

Semifinále proti sobě svedlo Miloše Zelinku s Mirou Kremzem a Martina Vernera s Petrem Vérostou. Výsledky obou zápasů byly nakonec stejné, 4:1 vyhrál Miloš Zelinka zrovna jako Petr Vérosta.

Ve finále se ujal vedení povedenou střelou Petr Vérosta a toto si také dlouho držel. Na začátku třetí třetiny si ale vstřelil nešťatný vlastní gól a bylo to 1:1. Do konce základní hrací doby se už stav nezměnil a šlo se do prodloužení. V něm měl větší šance Petr Vérosta, trestuhodně je ale promrhal, a tak si oba soupeři po třech měsících zopakovali finálový penaltový rozstřel.

Tentokrát ale s jiným výsledkem. Miloš Zelinka se ujal brzy vedení 2:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. Petr Vérosta ale zabojoval a srovnal na 2:2. Miloš se dostal ještě jednou do vedení, soupeř však znovu držel krok. Rozhodnutí přinesla až osmá série, ve které Miloš Zelinka skóroval a Petr Vérosta penaltu neproměnil.

Trofej Velikonočního turnaje tak zůstala na domácí půdě. Jana Zelinku vystřídal na listině vítězů Miloš. Zápas o třetí místo se stal kořistí Martina Vernera, jenž odsunul na nepopulární bramborovou pozici Miru Kremze.

 

FINÁLE: ZELINKA Miloslav - VÉROSTA Petr 2:1sn

o 3. místo: VERNER Martin - KREMZ Miroslav 5:1

Kompletní výsledky naleznete zde

Velikonoční turnaj 2011.doc